Interactieve image detail pagina | Bij de verpleegkundige

Bij de verpleegkundige

Onderzoekstafel

Ga rustig zitten of liggen op de tafel. De verpleegkundige zal je hier onderzoeken om te weten hoe het gaat met je gezondheid.

Materiaal voor bloedafname

Kom meer te weten

Longfunctie

Dit toestel test hoe goed jouw longen werken. Op een schermpje zie je een bowlingbaan. Jij moet proberen de bowlingbal vooruit te blazen en zo proberen alle kegels omver te gooien. Blaas zo hard je kan!

Huidtest

Misschien ben je ergens allergisch voor. De verpleegkundige test dit met een huidtest. Je krijgt daarbij druppeltjes op je arm. Bij elk druppeltje kriebelt de verpleegkundige je even. Begint het te jeuken? Dan ben je allergisch!

Kalinox (enkel site Gent)

Heb je echt heel veel schrik voor een prik? Dan kan je een maskertje aandoen. Aan het maskertje hangt een ballon. Blaas die maar op! Dat kan je helpen om niet bang te zijn.

CRP-sneltest

De verpleegkundige geeft een prikje in je vinger. Daar komt dan een klein druppeltje bloed uit. Dat druppeltje vertelt de dokter of je nog medicatie nodig hebt.

Cadeautjesdoos

Is je onderzoek klaar? Dan mag je een cadeautje kiezen. Je bent zo flink geweest!

Tv of tablet

Tijdens het onderzoek mag je tv kijken (site Gent) of op de tablet spelen (site Deinze). Zo kan je aan iets leuks denken.

Zweettest

Dit toestel vangt een beetje zweet van je arm of been op en toont aan of je slijmpjes op je longen hebt of niet. Het plaatje blijft een tijdje op je lichaam. Dat doet geen pijn. Het plaatje wordt volledig blauw. Magisch!

ECG

Een ECG maakt een filmpje van je hart. De verpleegkundige kleeft veel plakkertjes op je buik. Daar klikt die draadjes met kleurtjes op vast. Zo kunnen de dokter en de verpleegkundige het ritme van je hart volgen.

Bij de verpleegkundige