Interactieve image detail pagina | Bij de dokter

Decoration mascot type trash-panda

Klik op de nootjes om de kamer te ontdekken

Bij de dokter

Onderzoekstafel

Ga rustig zitten of liggen op de tafel. De dokter zal je hier onderzoeken om te weten hoe het gaat met je gezondheid.

Stethoscoop

Met dit toestel luistert de dokter aandachtig naar je longen en je hart om te horen of alles gezond klinkt. Adem goed in en uit als de dokter het ronde plaatje tegen je borst of rug legt.

Otoscoop

De dokter gebruikt een otoscoop om met een lichtje in je oren te kijken. Zo kan de dokter goed zien hoe het met je oren gaat.

Tongspatel

Een tongspatel is een stokje dat de dokter op je tong legt als je je mond wijd open doet. Dan mag je heel hard "Aaaa" zeggen. Zo kan de dokter goed in je keel kijken.

Weegschaal

Ga maar eens op de weegschaal staan. Dit toestel toont hoeveel je weegt.

Meetlat

Benieuwd of je gegroeid bent? Sta met je voeten en met een rechte rug tegen de muur. Met de meetlat kijkt de dokter hoe groot je bent.

Thermometer

De dokter plaatst de thermometer onder je oksel of tegen je voorhoofd. Dat duurt eventjes. Als de thermometer piept, weten we of je koorts hebt of niet.

Bloeddrukmeter

De bloeddrukmeter vertelt de dokter meer over de werking van je hart (je bloeddruk). De dokter doet een band rond je arm. De band blaast zichzelf op net als een ballon. Dat duurt eventjes. Daarna wordt de ballon vanzelf terug minder hard.

Bij de dokter